Au fugit din carantină, după ce nu respectaseră izolarea. S-au ales cu dosare penale și revenirea în carantină!

Ieri, două persoane au pus pe jar poliția din Iași. Au fugit dintr-un Centru de Carantină, sărind geamul camerei aflată la etajul 1.

Cei doi fugari sunt din Podu Iloaiei și, respectiv Dancu, și au fost introduși în Centrul de Carantină cu o zi în urmă pentru că nu respectaseră măsura izolării la domiciliu, instituită ca urmare a revenirii acestora din străinătate.

Cei doi reveniseră în România din zone galbene, Marea Britanie și, respectiv, Grecia.

Acești au fost dați în consemn structurilor de ordine publică, acționându-se pentru depistarea și prinderea acestora. Una dintre persoane a fost depistată și prinsă în jurul orei 10.00, în zona Universității „Al. I. Cuza“ Iași, de către un echipaj mixt jandarm / politist.

Ulterior, cealaltă persoană a fost depistată, de lucrători ai IPJ, în jurul orei 14.00.

Cei doi au fost reintroduși în carantină pentru un nou ciclu de 14 zile, au fost sancționați contravențional conform legilației în vigoare și au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor conf. art. 352 al.1 Cod Penal.

Pe numele acestora urmează să se emită documente de imputare pentru cheltuiala efectuată cu cazarea și masa acestora în Centrul de Carantină.

Lasa un comentariu