Atenționări meteo: Ploi și vijelii în jumătatea de vest a țării, caniculă în sud și est

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți mai multe avertizări meteo cod galben, de instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de vest a țării, respectiv de caniculă şi disconfort termic în regiunile de sud și est, relatează hotnews.ro

Astfel, de marți după-amiază și până în cursul nopții la ora 03.00, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în zonele de munte și în nordul Moldovei, se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată. Începând cu ora 18.00 și zona Olteniei va intra sub codul galben de instabilitate atmosferică.

„În intervalele și zonele menționate, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp”, arată ANM.

Totodată, în cursul zilei de marți, este în vigoare și o atenționare cod galben de caniculă şi disconfort termic, valabilă pentru zonele de sud și est ale țării.

Astfel, în regiunile sudice și estice, disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării.

ANM notează totodată că, pe parcursul zilelor de miercuri și joi (2 și 3 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade.

Lasa un comentariu