Atenţie mare, ieşeni! Escroci îmbrăcaţi în poliţişti vă cer declaraţiile la control, apoi pretind „mită“ să vă lase în pace

Un astfel de caz s-a petrecut zilele acestea la Iaşi, escrocii falşi poliţişti luându-le cu forţa telefoanele unor minori.

La Vaslui, un pensionar le-a dat unor tâlhari similari 1.000 de lei, ca să scape de aşa-zisa amendă de 2.000 de lei, fiind „prins“ ducând gunoiul la ghenă în afara orelor permise, scrie ziaruldeiasi.ro.

Un nou fenomen a fost semnalat în ultimele zile în Iaşi şi în zonă: apariţia escrocilor îmbrăcaţi în oameni ai legii care cer declaraţii pe proprie răspundere la control, şi care apoi vor să obţină foloase materiale prin înşelăciune, sau chiar folosind forţa. La Iaşi, de exemplu, Poliţia anunţă că doi indivizi de 30, respectiv de 33 de ani, au fost arestaţi preventiv sâmbătă, 26 aprilie, fiind acuzaţi de tâlhărie calificată.

Ieşenii Mihai Stoica şi Răzvan Habliuc sunt cercetaţi întrun dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, ei fiind prinşi la finele săptămânii trecute de poliţişti după ce au comis mai multe jafuri.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 22 aprilie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, prin simularea de calităţi oficiale şi folosirea unui cuţit, aceştia ar fi deposedat trei minori de telefoanele mobile, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.800 de lei“, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Aceştia au mai arătat că prejudiciul a fost recuperat doar parţial, fiind restituit părţilor vătămate.

Stoica şi Habliuc s-au dat poliţişti atunci când au comis fapta, ei profitând şi de perioada specifică sării de urgenţă, când forţele de ordine sunt mult mai numeroase pe teren şi legitimează adesea cetăţenii.

Decizia de arestare în cazul lor a fost luată de Judecătoria Iaşi, însă nu este definitivă. Astfel de escrocherii în uniformă au fost semnalate şi în judeţele vecine, motiv pentru care autorităţile trag un semnal de alarmă, cerând populaţiei să fie atentă atunci când sunt abordate de aşa-numiţi „oamenii ai legii“.

Presa relatează că şi în municipiul Vaslui, zilele trecute, un astfel de „echipaj“ identic cu cel de la Iaşi – bărbaţi îmbrăcaţi cu însemne militare – au cerut documentele unui pensionar care ducea gunoiul la tomberonul de lângă bloc, fapta petrecându-se în jurul oei 16, deci în afara orelor în care persoanele cu vârsta peste 65 de ani au voie să iasă din locuinţe

Lasa un comentariu