Atenție ieșeni! Schimbări majore în circulația mijloacelor de transport în comun

Compania de Transport Public Iași anunță modificări importante în itinerariile mijloacelor de transport. Începerea lucrărilor în cadrul proiectului de reabilitare a infrastructurii de tramvai pe strada Pădurii din municipiul Iași, mai precis între Cinci Drumuri și intersecția cu strada Nicoriță din Tătărași, aduce schimbări și în circulația mijloacelor de transport public.

Astfel, vor circula tramvaie pe traseele 1b (Copou – Târgu-Cucu – Podu Roș – Baza 3) și 3b (Dancu – Tătărași-Nord), iar din Tătărași Nord vor circula autobuze către Târgu-Cucu – Piața Unirii – Gară.

De asemenea, traseul 13 va fi suspendat. Pentru a suplini lipsa tramvaielor din zona Tătărași Nord – Tg. Cucu, se introduc în circulație autobuze care vor face legătura între aceste stații.

Proiectul “Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” are o valoare totală de 114.359.729 lei (aproape 24 milioane de euro) și presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: bulevardul Țuțora (Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii), Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță pe o lungime de 1.334 metri și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora.

Altfel, astăzi, de Ziua copilului, pe 1 iunie 2020, copiii pasionați de tramvaie sunt invitați cu camerele foto la “panoul lui Papatram!”, între orele 10:00 – 17:00, în fața Galeriilor “Dumitru I. Grumăzescu”, pe strada Lăpușneanu, nr. 24. Acțiunea este realizată de către CTP Iași și Asociația Pasionaților de Transport Public Tramclub Iași, cu prijinul Galeriilor “Dumitru I. Grumăzescu” Iași.

Lasa un comentariu