Astăzi se votează bugetul Iașului. Va fi sau nu scandal?

Consilierii locali ieșeni se vor reuni astăzi pentru a dezbate o serie de proiecte de hotărâre în cadrul unei ședințe extraordinare.

Cel mai important proiect pe ordinea de zi va fi cel legat de proiectul de buget pe anul în curs.

Bugetul este de 1,49 miliarde de lei, din care 1,17 miliarde lei sunt de la bugetul local. Din venituri proprii, în buget a fost cuprinsă suma de 596,5 milioane lei, iar alte 555,4 milioane lei sunt sume atrase. Din buget, 51,56 la sută reprezintă fonduri pentru secțiunea de funcționare, iar 48,44 la sută sunt pentru secțiunea de dezvoltare.

Pe ordinea de zi vor mai figura și alte câteva proiecte de hotărâre, printre care studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul de extindere a rețelelor electrice în zona cartierului Galata. Investiția estimată la o valoare totală de 8.2 milioane lei, fără TVA.

De asemenea, consilierii vor dezbate și un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul legat de construirea parcării supraterane deschise pe strada Mușatini, nr. 57, cartier Alexandru cel Bun.

Lasa un comentariu