Asociere între Primăria Borsec și Consiliul Județean Harghita în vederea finalizării construcției centrului de tratament

Un contract de asociere privind construcția centrului balnear a fost semnat astăzi între Consiliul Județean Harghita și Primăria Borsec. Evenimentul a avut loc în cadrul ședinței extraordinare a consiliului local. Prin această asociere Consiliul Județean acordă o finanțare de 2 milioane de lei pentru finalizarea investiției.

Evenimentul a putut fi urmărit live prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

Premergător semnării contractului, președintele administrației județene a vizitat centrul balnear, iar această vizită s-a putut viziona în direct prin intermediul paginilor de socializare.

Borboly Csaba a explicat faptul că pentru dotarea cu mobilierul specific, primăria localității Borsec mai are nevoie de aproximativ două milioane de lei, bani de care nu dispune dat fiind faptul că administrația locală trebuie să ramburseze aproape o treime din bugetul său în fiecare an, pentru a înapoia creditul contractat anterior necesar pentru finanțarea investiției.

Astfel s-a găsit soluția încheierii contractului de asociere. În acest fel își va putea deschide porțile un centru care pe lângă binefacerile aduse sănătății populației, va contribui și la relansarea turismului în zonă, la creșterea numărului de vizitatori, de turiști.

„Este un moment extrem de important pentru Borsec. Prin banii primiți în cadrul aceste asocieri vom putea finaliza lucrările și ne vom putea pregăti pentru deschiderea centrului. De foarte mult timp așteptăm acest lucru, mulțumim Consiliului Județean pentru sprijinul acordat pe parcursul acestei investiții” – a declarat primarul Mik József.

Construcția centrului balnear din Borsec a început în anul 2011, cea mai mare parte a finanțării fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale de la acea vreme, care a alocat 13,5 milioane de lei, investiția fiind susținută şi cu bani din bugetul local şi cel județean.

După aproape un an și jumătate de la începerea lucrărilor, s-a sistat orice finanțare de la bugetul de stat, iar autoritățile locale şi județene au căutat permanent soluții pentru ca acest centru să poată fi finalizat.

Așa s-a ajuns, în anul 2016, la contractarea unui credit bancar de 13 milioane de lei, la care se adaugă fonduri primite din partea Autorităţii Naţionale de Turism (ANT), de la Consiliul Județean (CJ) Harghita şi alocate din bugetul local.

Centrul balnear va cuprinde o bază de tratament şi un centru wellness, cu o suprafață de 2.900 metri pătrați și o capacitate de 1.000 persoane pe zi vara și 700 în timpul iernii. Acesta va oferi posibilități diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaj sau terapie cu apă minerală caldă și rece, iar zona de wellness include piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună sau saună cu aburi.

Lasa un comentariu