Aproape jumătate dintre cei care îşi caută un job sunt din Bucureşti, pe locurile următoare fiind Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi

Aproape jumătate dintre candidaţii din România care îşi caută un job (41,5%) sunt din Bucureşti, următoarele oraşe fiind Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi, arată o analiză eJobs. 

Aproximativ o treime (37%) se află la început de carieră, aproape 50% sunt mid şi senior level şi 10% au poziţii de management.

Clujul este judeţul cu următoarea cea mai ofertantă situaţie, deşi se află la distanţă semnificativă faţă de Bucureşti, înglobând 7% din numărul total de candidaţi, scrie zf.ro.

”Când vine vorba despre Cluj, lucrurile au explodat în ultimii ani, de când a crescut exponenţial volumul investiţiilor străine. Din foarte multe puncte de vedere – şi aici mă refer la dinamica angajărilor, la salarii, la relaţia dintre angajaţi şi angajatori – Clujul a devenit din ce în ce mai apropiat de Bucureşti. Într-atât de apropiat încât începem să vedem un flux invers al migraţiei – nu mai sunt atât de mulţi clujeni care vin să lucreze în Capitală cât sunt mai degrabă bucureşteni care vor o relocare definitivă în Cluj”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Lasa un comentariu