Aproape 130.000 de elevi şi preşcolari sunt aşteptaţi să înceapă noul an de învăţământ

În judeţul Iaşi, circa 130.000 de elevi şi preşcolari sunt aşteptaţi, luni, să înceapă noul an de învăţământ, a anunţat, la o conferinţă de presă, inspectorul şcolar general, Luciana Antoci.

Luciana Antoci: Debutăm cu prezență fizică în fiecare unitate de învățământ. Datele pe care le-am centralizat în urma verificărilor pe care colegii mei inspectori le-au realizat începând cu jumătatea lunii august, reflectă faptul că școlile sunt pregătite pentru a începe activitățile în contextul acesta imprevizibil din perspectivă pandemică, în sensul în care există dotări cu privire la materialele sanitare, la substanțele de dezinfectare.

De asemenea, s-au verificat dispozitivele electronice și conexiunea la internet pentru situația în care ne vom întoarce în online dacă se depășește acel prag de infectare de 6 la mie. De asemenea, au verificat colegii mei condițiile mijloacelor de transport. Știm foarte bine că prioritar în zona rurală există mai multe situații în care elevii sunt transportați din localitatea de domiciliu în localitatea în care este scoala în care sunt înmatriculați si unde îsi desfăsoară procesul didactic, drept pentru care pe această zonă s-a făcut o verificare a mijloacelor de transport.

Inspectorul şcolar general de la Iaşi, Luciana Antoci, a adăugat că, din cauza dinamicii populaţiei şcolare, s-a procedat la reorganizarea unităţilor de învăţămînt, în urma închiderii unora dintre acestea, ca urmare a scăderii numărului de elevi, scrie radioiasi.ro.

Lasa un comentariu