Apel către companiile IT pentru a veni în ajutorul elevilor ieșeni

Într-o conferință de presă susținută ieri, primarul Mihai Chirica a lansat un apel către companiile IT pentru a veni în ajutorul elevilor ieșeni. Solicitarea edilului-șef este de a dona dispozitive informaționale care pot fi utilizate în sistemul de învățământ prin învățare online.

„În baza colaborării frumoase pe care o avem cu firmele de IT, lansez un apel pentru a face o donație pentru elevii din Iași. Dacă au calculatoare, tablete, căști, microfoane și oricare alte dispozitive informaționale care pot fi utilizate în acest scop și de care se pot lipsi, vom face o colectă publică pentru aceste echipamente și le vom dona tuturor elevilor fără posibilități materiale. Prin Inspectoratul Școlar Județean, vom identifica toți elevii care nu au posibilitatea de a primi acasă informații de la profesorii lor și le ducem noi acolo. Așadar, cine are asemenea dispozitive și dorește să le doneze, noi le strângem, le inventariem, le mai curățim, dacă este nevoie, și le trimitem către elevii din Municipiul Iași și, mai ales, din restul Județului Iași. Prin acest demers dorim să sprijinim educația de la distanță. Mulțumesc anticipat!”, a afirmat Mihai Chirica.

Primirea acestor echipamente se face zilnic, la sediul Primăriei Municipiului Iași din bd. Ștefan cel mare și Sfânt nr. 11, Sala 3.

Lasa un comentariu