Anunț important de la Primărie! Ce măsuri se iau în municipiu începând de miercuri!


Anunț al primarului Mihai Chirica

Întrucât:

• Pe raza Municipiului Iași există o rețea uniform distribuită de magazine alimentare, supermarketuri și hypermarketuri, precum și de farmacii.

• Există riscul din ce în ce mai vizibil de depășire a capacităților spitalicești necesare în vederea tratării persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 (care provoacă maladia COVID-19).

• Un număr tot mai mare de cadre medicale sunt expuse infectării cu acest virus, riscând să nu mai existe capacitatea de a asigura cu specialiști sistemul medical ieșean.

• Întrucât mijloacele de transport public reprezintă o zonă cu risc major de contaminare cu SARS-CoV-2.

Am decis și voi convoca în regim de urgență astăzi, 24 martie, începând cu ora 14.00, Grupul de Lucru din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași în vederea analizării măsurii de interzicere a utilizării transportului public de călători pe toate traseele din Municipiul Iași și zona exterioară acestuia, aflat în administrarea SC Compania de Transport Public Iași SA, cu excepția cadrelor medicale și nemedicale din cadrul spitalelor, dispensarelor, cabinetelor medicale și al întregii infrastructuri medicale, precum și a tuturor angajaților farmaciilor din Municipiul Iași.

Începând cu data de miercuri, 25 martie, accesul în mijloacele de transport public de călători se va face doar pe baza legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajatorii enumerați mai sus, care să ateste calitatea de angajat.

Tot excepție constituie toți angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Poliției Locale Iași, care vor utiliza aceeași modalitate de identificare.

Pentru toate societățile comerciale de pe raza Municipiului Iași care își continuă activitatea se vor organiza la cerere curse speciale dedicate acestora pe bază de contract încheiat cu SC Compania de Transport Public Iași SA, pe bază de tichet de călătorie și /sau abonament.

Toate persoanele enumerate mai sus care vor utiliza transportul public sunt obligate, pentru a avea acces în mijlocul de transport, să poarte mănuși de protecție de unică folosință și mască de protecție pentru căile respiratorii.

În toate situațiile menționate, mijloacele de transport în comun nu pot fi utilizate decât în limita locurilor pe scaune.

Toate celelalte măsuri luate anterior rămân valabile.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

  • Bravo mai cretinilor…Sunt foarte multi care lucreaza in banci si care nu si-au intrerupt activitatea…sunt foarte multi care lucreaza in armata si nu si-au intrerupt activitatea…Apropo, aveti nevoie de armata… Sa va intoarca spatele cum ati intors voi armatei, neprimindu-i in autobuzele si tramvaiele voastre. La fel si bancile sa va dea clanta cand veti avea nevoie de credite.Daca va e frica, inchideti de tot transportul. Oricum faceti mai mult rau prin masurile adoptate.

Lasa un comentariu