Antreprenoriatul social și integrarea vocațională, promovate în Regiunea Nord-Est prin cursuri de formare profesionala

Marti 4 august 2020, in municipiul Iasi a inceput cursul de formare profesionala in specializarea Antreprenor in economia sociala. 

Cursul este derulat de catre GE-COST 2001 SRL, in cadrul activitatilor proiectului „Social Act”, ID 128685.

În cadrul proiectului, 126 persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în regiunea Nord – Est (județele Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava), vor putea să-și dezvolte sau să-și consolideze cunoștințele și abilitățile în ceea ce privește capacitatea de ocupare și de dezvoltare a unei activități independente. Scopul este acela de a promova activități și servicii generatoare de venit, care să asigure integrarea / reintegrarea activă pe piața muncii, în structurile de economie socială și / sau în economia formală. 

În acest sens, GE-COST 2001 S.R.L. își propune să asigure suport pentru implementarea planurilor de afaceri în vederea înființării și dezvoltării a 25 întreprinderi sociale în mediul rural și urban, promovând avantajele oferite de implicarea în economia sustenabilă pentru persoanele din grupul – țintă.

Este vorba, mai exact, despre persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale, fără niciun fel de restricții referitoare la sex, categorie socială, mediu de rezidență, etnie etc. O atenție deosebită va fi acordată, însă, grupurilor vulnerabile. Astfel, este încurajată participarea cu preponderență a persoanelor care aparțin etniei rome, a celor cu vârsta de peste 45 ani, cu dizabilități, fără loc de muncă, din mediul rural sau care trăiesc din agricultura de subzistență. Nu pot aplica tinerii NEETs cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 ani (care nu urmează nicio formă de învățământ și nici nu au un loc de muncă). 

Mai multe informații referitoare la înscrierea la activitățile specifice desfășurate se pot obține la numărul de telefon 021.642.79.51, adresa e-mail: secretariat@gecost2001.ro și la adresa www.gecost2001.ro.

Lasa un comentariu