Ansamblul Artistic al Consiliului Judeţean Iaşi oferă lecții de dans online

Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al Consiliului Judeţean Iaşi are o iniţiativă inedită, care se va derula in mediul online.

După ce duminică a postat un clip video cu o piesă in primă audiţie,“Hora revederii”, realizat in urma unor filmări făcute de artiştii instrumentişti la domiciliile lor, Ansamblul va oferi gratuit lecţii de dans.

În fiecare zi, de luni până vineri, pe pagina de Facebook Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al CJ Iasi, în jurul orei 15.00, va fi difuzat câte un clip video cu un dans popular din zona Iaşi, însoţit de explicaţii. Cei care vor dori să înveţe să danseze vor putea pune şi intrebări.

Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” intenţionează ca persoanele care vor intra în această perioadă, în care pandemia de coronavirus a generat sistarea spectacolelor, în tainele jocului popular, să se poată întâlni apoi cu artiştii coordonaţi de coregraful Petre Şuşu, care este şi managerul instituţiei.

Acest lucru se doreşte a fi făcut la primul spectacol al Ansamblului care va fi organizat după sfârşitul pandemiei. Reprezentaţia ar putea purta acelaşi nume cu piesa compusă de dirijorul ansamblului, Dumitru Lucaci, care a fost lansată săptămâna trecută, „Hora revederii”.

Lasa un comentariu