Angajații unui spital au amputat piciorul greșit al unui pacient

Angajații unui spital din Freistadt, Austria, au amputat piciorul greșit al unui pacient, informează Reuters.

Bărbatul avea vârsta de 82 de ani și suferea de mai multe boli, care au ajuns să îi afecteze și picioarele. El a aflat că piciorul lui stâng trebuia amputat. Doar că i s-a amputat piciorul drept. Greșeala s-ar fi produs la puțin timp înaintea operației, când piciorul destinat procedurii a fost marcat.

„Suntem profund șocați. Marți, 18 mai, în ciuda standardelor de asigurare a calității, piciorul greșit al unui bărbat de 82 de ani … a fost amputat. Din păcate, greșeala, în care piciorul drept a fost amputat în locul stângului, a avut loc ca urmare a unei succesiuni de circumstanțe nefericite”, se arată în comunicatul oficial al Clinicii Freistadt, un orașel aproape de granița cu Cehia.

Pacientului i s-a oferit asistență psihologică și trebuie să fie supus unei alte operații pentru a-i fi amputat piciorul stâng.

Citește și Eveniment: ApaVital va începe să furnizeze apă în Republica Moldova.

ApaVital va începe să furnizeze apă în Republica MoldovaLocalităţi din patru raioane moldoveneşti vor fi alimentate cu apă din România. Managerul ApaVital a declarat că ,,este un eveniment istoric”.

Guvernele României şi Republicii Moldova au semnat ieri un acord care reglementează construirea de apeducte între cele două state. ApaVital devine primul operator regional transfrontalier din România, precizează un comunicat al societăţii de apă.

ApaVital va începe să furnizeze apă în Republica Moldova. Apeductele subtraversează Prutul. Atfel, localităţi din patru raioane moldoveneşti (Nisporeni, Ungheni, Glodeni şi Făleşti) vor fi alimentate cu apă din România. Apa potabilă provine de la staţia de tratare de la Chiriţa, care este alimentată din Prut.

leave a reply