Anchetă la Școala ”Mihai Codreanu” după ce un învățător a fost înregistrat când amenință elevii

Având în vedere apariția în mass-media a unor imagini şi înregistrări din timpul desfăşurării unor activități didactice de la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” Iași, din care rezultă un comportament neadecvat al domnului profesor pentru învăţământul primar, Șerban Constantin, I.S.J. Iași a solicitat conducerii unității de învățământ să demareze de urgență verificări privind clarificarea aspectelor semnalate.

Conform legislației în vigoare, Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” Iași va numi, în cel mai scurt timp, o Comisie de cercetare disciplinară care va îndeplini procedura de cercetare disciplinară.

ISJ Iași a adus în atenția conducerii școlii faptul că la stabilirea unei eventuale sancţiuni se va avea în vedere faptul că dl profesor a mai fost sancţionat în luna decembrie 2020, cu observaţie scrisă, şi aceasta constituie o circumstanță agravantă a situației nou apărute.

Ieri, o echipă a I.S.J. Iași s-a deplasat în școală pentru a face verificările preliminare asupra situației semnalate.

ISJ Iași a solicitat unității de învățământ – cea care prin decizie internă a făcut angajarea pe o perioadă determinată a domnului profesor – să analizeze şi să ia toate măsurile care se impun, până la încetarea contractului individual de muncă.

ISJ Iași nu tolerează nicio formă de abuz psihic sau fizic orientat împotriva elevilor, nicio atitudine neconformă cu statutul de cadru didactic, acestea constituie derapaje grave care afectează calitatea relațiilor educaționale și a climatului din clasa de elevi, scrie radioiasi.ro.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi s-a autosesizat în cazul unui învăţător de la Şcoala Gimnazială Mihai Codreanu din municipiu, acuzat de limbaj violent şi alte abuzuri asupra elevilor, după ce mai multe înregistrări audio din timpul orelor au ajuns în spaţiul public.

Cititi si Învăţător ieşean, acuzat că-şi umileşte elevii. Are cu patru ani mai mult decât vârsta de pensionare

Lasa un comentariu