Anchetă epidemiologică în Iaşi: Un preot şi un dascăl din comunitatea ruşilor lipoveni au COVID-19. ”Au umblat cu molifta”

Preotul şi dascălul din Târgu Frumos au fost internaţi duminică seară, după ce rezultatele analizelor au arătat că sunt infectaţi. Cei doi au fost săptămâna trecută cu molifta, prin comunitatea ruşilor lipoveni din oraş. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a început o anchetă epidemiologică.

Preotul şi dascălul din oraşul Târgu Frumos din Iaşi au fost testaţi în cursul zilei de sâmbătă. Rezultatele au venit duminică seară, iar cei doi au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.  „Au venit astă noapte ( n.r. duminică )  şi i-au luat, preotul cu dascălul şi i-au dus la Iaşi, scrie Mediafax.ro.

Au umblat săptămâna trecută cu molifta. Sunt din comunitatea ruşilor lipoveni”, a declarat Ionel Vatamanu, primarul oraşului Târgu Frumos.  În comunitatea ruşilor lipoveni din Târgu Frumos sunt aproximativ 700 de persoane, dar preotul şi dascălul nu ar fi ajuns la toate familiile săptămâna trecută.  „Este o anchetă declanşată, care urmăreşte stabilirea contacţilor şi izolarea la domciliu precum şi testarea pentru noul coronavirus”, a explicat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iaşi.  

În oraşul Târgu Frumos sunt 4 persoane confirmate cu infecţia cu noul coronavirus. 

leave a reply