Amenzi de până la 10.000 de lei pentru nedotarea cu noile case de marcat

Ministerul Finanţelor a revenit cu proiectul prin care operatorii economici ce nu s-au dotat cu noile aparate de marcat electronice fiscale primesc amendă între 8.000-10.000 lei.

Acelaşi proiect prevede şi confiscarea sumelor nejustificate sau suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, scrie hotnews.ro.

Practic, se scoate de sub legea prevenirii nedotarea cu case de marcat electronice fiscale, rezultând ceea ce am spus mai sus.

Vezi noul proiect aici

Unul dintre motivele pentru care Finanţele au revenit cu proiectul (conform notei de fundamentare) este că “perpetuarea acestei situații în care o mare parte dintre operatorii economici au achiziționat și instalat aparate de marcat cu jurnal electronic, iar o altă parte, a rămas în expectativă, discriminează operatorii economici corecți și generează nemulțumiri în rândul acestora”.

În vara anului trecut acest proiect a ajuns la Consiliul Economic şi Social. Problema atunci a fost că lipseau avize interministeriale, aşa că a fost întors înapoi la Ministerul Finanţelor, care nu a mai revenit cu el.

Lasa un comentariu