Alte trei judeţe se alătură fenomenului „cu gura şi nasul acoperite”. Măştile devin obligatorii în public

Încă două judeţe din România îi obligă pe localnici să poarte măşti când ies din casă.

Astfel, ieşenii vor trebui să îşi acopere gura şi nasul când sunt în mijloacele de transport în comun sau în magazine, farmacii sau în instituţii publice, scrie Mediafax.

În Maramureş, măsura va fi aplicată în spaţii publice. Galaţiul a fost primul judeţ unde s-a decis la nivel local purtarea măştilor, urmat de Vaslui duminică.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Iaşi a decis sâmbâtă că ieşenii trebuie să poarte mijloace de protecţie atunci când ies în spaţii publice închise sau când sunt în tramvaie sau autobuze.

„În mijloacele de transport în comun din Judeţul Iaşi, precum şi în toate spaţiile publice închise (spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice etc.) purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecţie constau în: măşti de protecţie, eşarfe, fulare, alte articole vestimentare etc.”, se arată în decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

În aceeaşi sedinţă s-a decis şi faptul că administratorii şi deţinătorii magazinelor, farmaciilor, pietelor nu vor permite cetăţenilor accesul fără mijloace de protecţie. Tot în aceste locuri, vor trebui montate covoare îmbibate cu substanţe dezinfectante.

Decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Iaşi va intra în vigoare începând de luni.

Lasa un comentariu