Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, despre vacanțele în Grecia și Bulgaria: ‘E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară’

Românii ar putea merge în vacanță în Grecia și Bulgaria, fără să intre în izolare la reîntoarcerea în țară. Potrivit profesorului Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președintele Societății Române de Microbiologie,este mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară, întrucât  cele două țări au o incidență mai mică a infecției cu Covid-19 decât România.

Cu privire la românia, Rafila a declarat că  rata de transmitere a coronavirusului în țara noastră se menține în jurul valorii de 0,9 ca în multe state din Uniunea Europeană, relatează b1.ro

Profesorul Alexandru Rafila,  președintele Societății Române de Microbiologie, este de părere că „orice călătorie suplimentară poate să afecteze cifrele” bilanțului Covid-19. Totuși, spune acesta, Grecia și Bulgaria, două dintre destinațiile de vară preferate de români, au cazuri mai puțin ca România, deci nu reprezintă un pericol.

„E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară. Deplasările în marea majoritate vor fi cu autoturisme individuale, ceea ce limitează transmiterea infecției. La începutul pandemiei multe dintre cazuri au fost semnalate în călătoria pe această rută (aviatică, n.red.), nu știu dacă din avion, dar cu siguranță în aeroport sunt puncte nevralgice”, a subliniat el într-un interviu pentru Digi24.

Lasa un comentariu