Alertă COVID-19 la Spitalul Sf. Spiridon Iași. 16 medici și asistenți au intrat în izolare

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Sfântul Spiridon au întrat în izolare după ce ar fi avut contact cu un pacient adus de la Suceava.

Inițial, pacientul ar fi fost internat la Gastroenterologie. Ulterior a fost confirmat cu COVID 19 și transferat la Spitalul de Boli Infecțioase în noaptea trecuta, scrie ziaruldeiasi.ro.

„În cursul serii a fost primita confirmarea de infecție cu COVID 19 la un pacient care era internat de miercuri la Gastroenterologie. Pacientul fusese transferat de la secția de profil a Spitalului de Urgențe Suceava. Colegii au luat legătura cu medicul curant de acolo. Medicul fusese confirmat pozitiv. S-a decis testarea pacientului. Rezultatul a fost pozitiv. A fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase. În Institut s-a făcut testarea colegului de salon, care a ieșit negativ. Personalul medical începând cu aceasta dimineata este testat urmând sa între în autoizolare. Este vorba de 16 medici și asistenți medicali de la Gastroenterologie”, a declarat Diana Cimpoeșu, purtator de cuvânt al Spitalului Sf Spiridon și coordonator SMURD UPU Iași.

  • Lucrez in sf Spiridon Iasi pe sectia ATI .Sa vedeti aici lipsa de materiale de protectie chiar pt banala dezinfectare si cata incompetenta din partea conducerii si chiar a unor medici (care majoritatea se cred Dumnezeu pe pamant sau mosier de plantație) de pe sectie.Multi dintre ei nu CONSTIENTIZEAZA ca orice nou bolnav trebuie sa fie din Start considerat suspect Covid.La noi na-au nici o treabă,de exemplu pe 5 aprilie când am avut o internare si am intrebat medicul de ce nu il testeaza pentru coronavirus si a raspuns tipic românește ,, pai nu prezinta simptome,,.Si stau si ma intreb cum naiba, dintr-un ditamai spital ,chiar nici un cadru medical nu face nici o sesizare NICAIERI?.VĂ SPUN,DACA O SA APUCE SA VINA BOLNAVI COVID IN ACEST SPITAL MAI MULT CA SIGUR VA FI O A DOUA SUCEAVA (maii asteptati vreo doua-trei sapramani sa vedeti dezastrul) !!!

Lasa un comentariu