Alegerile prezindețiale 2019. Câți ieșeni sunt așteptați duminică la urne

Sute de mii de ieșeni sunt așteptați la urne pentru a-și desemna viitorul președinte al României. În toate cele 98 de localități din județ vor fi deschise câteva sute de secții de votare.

La urne ar trebui să se prezinte 776.002 alegători. Dintre aceștia, peste 730.000 au carte de identitate valabilă în momentul de față și vor putea vota. Ceilalți vor trebui să solicite eliberarea unui nou document de identitate pentru a-și putea exprima votul.

La alegerile prezidențiale, ieșenii vor vota la secția la care sunt arondați în conformitate cu domiciliul din actul de identitate. Persoanele care în cursul zilei de mâine nu se află în localitatea de domiciliu, pot vota la orice secție, pe lista suplimentară. În cazul în care o persoană este omisă din lista permanentă, aceasta va fi înscrisă pe o lista suplimentară.

Urnele se deschid duminică dimineața la ora 7:00 și se închid la ora 21:00. O particularitate a alegerilor din acest an este legată de ora închiderii secțiilor.

Dacă la ora 21:00 mai sunt persoane care vor să voteze și nu au mai apucat, timpul se poate prelungi. Un reprezentant al secției de votare va întocmi un proces-verbal cu toți cei aflați în jurul secției care vor să voteze. În procesul-verbal se va consemna numărul și numele celor care vor vota. După ce lista se închide, alte persoane care ar mai dori să voteze nu mai pot face acest lucru.

La nivelul județului Iași vor fi deschise 748 de secții de votare

În municipiul Iași vor fi deschise 247 secții de votare. În municipiul Pașcani vor fi deschise 28 de secții de votare. În orașul Târgu Frumos vor fi deschise șapte secții. În orașul Hârlău vor fi deschise alte opt secții. În orașul Podu Iloaiei vor fi deschise 12 secții de votare.

Județul Iași va beneficia de 854.746 buletine de vot pe care sunt trecute numele celor doi candidați la alegerile prezidențiale din turul doi. Pe lângă buletinele de vot, la Iași vor mai ajunge 774.500 autocolante, dar și 3.740 ștampile.

Lasa un comentariu