Alcoolemia incredibilă pe care o avea un militar când a lovit în trafic un poliţist

Un militar ieşean a fost condamnat pentru conducere sub influenţa alcoolului la finele unui proces în care a recunoscut fapta.

Alexandru Tiberiu Cobuz (35 de ani) a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, însă este nemulţumit de soluţie şi a formulat apel, notează adevarul.ro.

El este acuzat că a comis fapta pe data de 3 decembrie 2019, atunci când, în jurul orei 22, s-a urcat în stare de ebrietate la volanului unei maşini. Pe şoseaua naţională, între pasarela pietonală care traversează liniile de cale ferată şi pasajul “Octav Băncilă”, Cobuz conducea haotic, iar la un moment dat a depăşit un autoturism, căruia i-a “retezat” oglinda, apoi “s-a înfipt” într-o Skoda care circula pe sensul opus de mers.

La volanul acesteia se afla un poliţist de la Secţia 2 Gară, care mergea la serviciu. Acesta a fost rănit şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Militarul circula cu o alcoolemie în sânge de 2,6 la mie, au relevat testele prelevate ulterior.

“Instanţa va avea în vedere şi faptul că inculpatul are caracterizări bune atât de la serviciu, cât şi de la membrii comunităţii, că a înţeles să se împace cu victima infracţiunii, fără ca acestea să constituie circumstanţe judiciare”, au motivat judecătorii ieşeni.

Decizia luată de Tribunalul Militar, iar sentinţa definitivă în cazul său va fi luată de Curtea de Apel Militară Bucureşti.

Lasa un comentariu