Aglomerație la frontieră! Camioanele de marfă așteaptă zeci de ore la Vama Siret

Cea mai gravă situație este la Vama Siret

Aproape toate punctele de frontieră sunt aglomerate. Cea mai gravă situație este la Vama Siret, spre Ucraina. Timpul de așteptare la ieșirea din țară este de 900 de minute, iar la întoarcere, de 120 de minute. La Isaccea, unde trecerea se face cu bacul peste Dunăre, timpul de așteptare este de 300 de minute. Problemele la granița cu Ucraina au apărut din cauza creșterii traficului camioanelor de marfă.

Camioanele din România preiau o parte din cerealele al căror export pe cale maritimă este blocat de Rusia. Sunt timpi mari de așteptare, între 50 și 90 de minute, și la granița cu Ungaria. Acolo, șoferii dau vina pe controalele amănunțite făcute de polițiștii maghiari. 

Sursa: Digi24

Citește și: Refugiații ucraineni continuă să vină la Iași

De mai bine de trei luni, Iașul a devenit casa multor dintre refugiații ucraineni care au fugit din calea războiului. Din februarie și până acum, autoritățile locale, împreună cu ONG-urile din Iași, oferă sprijin material și moral acestor persoane. Chiar dacă numărul lor este mai mic în comparație cu momentul în care a început conflictul, sute de persoane tranzitează Iașul sau rămân în capitala Moldovei. Doar în ultimele 24 de ore, 123 cetățeni ucraineni au ajuns în Iași, prin Punctul de trecere de la Sculeni.

Din totalul de 2.559 locuri disponibile pentru refugiații din Ucraina la nivelul județului Iași, erau ocupate, ieri, 382, iar 2.177 locuri erau libere. 

Lasa un comentariu