AeroVacanțe aduce mai aproape de inima Moldovei una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță! Pe 12 iunie 2021 pleacă primul charter avion din Iași spre Skiathos

AeroVacanțe, parte a Grupului Aerotravel, deschide sezonul vacanțelor în insula Skiathos și pentru ieșeni, cu plecări în fiecare zi de sâmbătă, începând cu 12.06.2021 și până pe 18.09.2021. Sejururile în Skiathos cu charter avion din Iași sunt o premieră națională, care completează un program de succes cu o istorie de peste 15 ani, cu plecări din București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Sejururile în insula grecească au tarife începând cu 199€/pers. și includ transport charter avion, taxe de aeroport, transferuri, asistență turistică în limba română și cazare 7 nopți în vilă turistică. Zborul charter este efectuat de compania TAROM și durează aproximativ o oră și 30 de minute, în funcție de orașul din care se face plecarea.

„Mă bucur că anul acesta putem oferi turiștilor români un sezon complet în insula Skiathos, de la începutul lui iunie și până la finalul lui septembrie. Skiathos este una dintre cele mai iubite destinații de vacanță și pe bună dreptate: este o insulă incredibil de frumoasă, cu plaje cu nisip fin și ape curate, artă culinară delicioasă și peisaje spectaculoase. În plus, se află foarte aproape de România și, așa cum a dovedit și anul trecut, este sigură din punct de vedere epidemiologic, astfel că vacanța aici este un veritabil prilej de relaxare”, a declarat Antonio Nițu, Director General al Grupului Aerotravel.

În cele 4 luni de operare vom avea plecări săptămânale din București, Cluj-Napoca, Timișoara și în premieră din Iași, aducând astfel Skiathos mai aproape de inima Moldovei. Sunt încrezător că vom oferi o experiență memorabilă pentru cel puțin 7000 de turiști”, a completat Antonio Nițu.

„Suntem încântați să anunțăm operarea, începând de mâine, a unei noi destinații de vacanță pe aeroportul nostru, în premieră la Iași, care îmbogățeste portofoliul de curse charter și contribuie în mod direct la creșterea traficului de pasageri, după o perioadă ce a creat dificultăți pentru aviație.

Odată cu relaxarea restricțiilor, putem în sfârșit să ne programăm călătorii spre locuri la care doar am visat în tot acest timp, iar Skiathos este una dintre destinațiile mult așteptate. Ieșenii și toți cei ce folosesc Aeroportul Iași ca punct de plecare în călătoriile lor și care iubesc îndeosebi insulelele grecești au acum la o dispoziție curse directe spre o destinație foarte apreciată de turiștii din întreaga lume. Îndemn pasagerii noștri să profite de această oportunitate unică și să folosească cu încredere serviciile oferite de Agenția AeroVacanțe, căreia doresc să îi mulțumesc pentru că a ales Iașul ca partener de încredere în acest nou proiect”, a spus Vasile Stoicea, Director General Provizoriu al Aeroportului Iași.

Skiathos rămâne și în 2021 una dintre cele mai sigure destinații de vacanță din Europa. Autoritățile locale și centrale grecești, împreună cu furnizorii de servicii turistice din Skiathos aplică un plan unitar de măsuri sanitare pentru a proteja atât cetățenii, cât și vizitatorii insulei Skiathos.

În acest moment, turiștii români își pot petrece vacanța în Skiathos dacă prezintă rezultat negativ de la un test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia sau dacă s-au vaccinat cu ambele doze, cea de-a doua cu cel puțin 14 zile înainte de plecare. În ambele situații este necesară prezentarea unui document doveditor în limba engleză. În plus, toți cetățenii români trebuie să completeze Passenger Locator Form cu 48 – 24 de ore înainte de plecare și să prezinte codul QR corespunzător acestuia.

În Skiathos, turiștii au posibilități variate de cazare, de la vile turistice cu tarife foarte atractive, poziționate în apropierea plajelor, a tavernelor, a magazinelor și a stațiilor de autobuz, și până la hoteluri de 5* cu demipensiune și servicii excelente. Un sejur de 7 nopți cu demipensiune la un astfel de hotel, cu transport charter avion, taxe de aeroport și asistență turistică incluse are tarife începând de la 572€/pers.

Skiathos, o insulă mică, cu o suprafață de 48 km² și aproximativ 7000 de locuitori, este un adevărat paradis natural. Insula este renumită pentru cele peste 60 de plaje cu nisip fin și intrare lină în mare, peisajele spectaculoase, pădurile luxuriante de pini și preparatele tradiționale pline de savoare.

În 2019, plajele din Skiathos au fost votate de peste 600 000 de cititori Conde Nast Traveler Magazine drept cele mai bune din lume. Cu străzi înguste încântătoare, pavate cu piatră, orașul Skiathos este capitala insulei, care își îmbie turiștii cu magazine cu suveniruri, gelaterii, taverne relaxate cu preparate delicioase și restaurante sofisticate, precum și cluburi cu muzică excelentă, atât occidentală, cât și grecească.