Aeronave medicale au transferat pacienți arși de la Iași la Brașov și București

Iașul nu mai poate primi mari arși. Doi pacienți cu arsuri foarte grave au fost transferați sâmbătă la clinicile de arși de la București și Brașov. Amândoi sunt din zona Moldovei și au fost dirijați inițial la Iași.

Clinica Marelui Ars de la Iași este ocupata în acest moment în proporție de 100%. Coordonatorul SMURD UPU, Diana Cimpoeșu, a sunat la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență și a cerut ajutorul clinicilor din țară, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Dimineața a fost adus de la Vaslui un bărbat de 43 ani, arsură prin flacără, gradul 1,2,3, aprox 8%. Pacientul prezenta arsură de căi aeriene. A fost internat la Clinica de Chirurgie Plastică și Recuperatorie necesitând intubație pentru protecția căii aeriene. În cazul său a fost liber un pat. Alți doi pacienți, un bărbat de 73 de ani și o femeie de 47 de ani, cu arsuri de peste 20% din corp, au fost transferați la clinicile de mare ars din Brașov, respectiv București. În acest moment, clinica de Mare Ars din Iași care asigura tratarea acestor pacienți pe toată zona Moldovei nu mai dispune de niciun pat liber”, a declarat Diana Cimpoeșu.

Două aeronave medicale au preluat pacienții de pe Aeroportul Iași.

Lasa un comentariu