Actorul basarabean care l-a jucat magistral pe „Mihai Eminescu”, internat în stare gravă la IRO

Actorul şi regizorul basarabean Vladimir Ciobanu este internat în stare gravă la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi, după ce a fost diagnosticat cu leucemie acută, şi are nevoie de tranfuzii de sânge.

Anunţul a fost făcut public de fratele acestuia, jurnalistul basarabean Vitalie Ciobanu. „Oameni buni, năpasta vine când nu te aştepţi. Medicii sunt foarte buni şi spitalul e una dintre instituţiile medicale de top din România. Dar vă rugăm şi pe voi să ne ajutaţi. Vlad are nevoie de transfuzii de sânge, notează ziaruldeiasi.ro.

Vom deschide în scurt timp şi o campanie de colectare de fonduri, tratamentul e costisitor, încât orice contribuţie oricât de mică va însemna pentru Vlad un pas spre sănătate“, a scris acesta într-o postare publică. De luni, Vladimir Ciobanu va începe şedinţele de chimioterapie şi va avea nevoie de transfuzii repetate de sânge. Ieşenii sunt rugaţi să doneze sânge la Centrul Regional de Transfuzie din Iaşi situat în apropierea Spitalului „Sf. Spiridon”, programul de donare fiind de luni până vineri între 7 şi 13.

Donatorii trebuie să nu fie bolnavi de hepatită, să aibă valori normale ale tensiunii arteriale şi să aibă asupra lor buletinul de identitate menţionând pentru cine donează. „Apoi să meargă cu bonul (dovada că a donat) la IRO şi să lase bonul portarului de la intrare, cu menţiunea: pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la Hematologie, doctor Gabriela Dorohoi. Sau poate scana sau fotografia bonul şi trimite la adresele: hematologie@iroiasi.ro, gdorohoi@yahoo.com”, se mai precizează în anunţ.

Actorul Vladimir Ciobanu este cunoscut ca fiind cel care l-a interpretat pe poetul Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul” în regia lui Emil Loteanu, filmat în anul 1987. Tot din cauza lipsei de sânge mai multe operaţii sunt amânate la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, medicii rugând ieşenii să meargă să doneze. „În spital este nevoie de sânge şi produse de sânge. Necesarul există pentru că marea majoritate a intervenţiilor chirurgicale sunt de urgenţă. În loc de 2.110 unităţi de sânge recepţionate din toate centrele Moldovei în aceeaşi perioadă din 2019 – aprilie, mai, iunie – anul acesta am primit doar 824. Sunt intervenţii chirurgicale şi ortopedice amânate 24/48 ore. Rugăm populaţia sănătoasă să doneze şi să ajute!”, este mesajul transmis de prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD de la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Lasa un comentariu