Activitățile de la Liceul cu Program Sportiv Iași au fost suspendate. Elevii se vor pregăti on-line pentru examene

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași a decis după ce un elev de la Liceul cu Program Sportiv Iași a fost confirmat cu COVID-19 să se pregătească on-line pentru examenele naționale.

„În conformitate cu recomandarea Direcției de Sănătate Publică Iași, s-a decis ca, în urma diagnosticării unui elev de clasa a VIII-a cu Covid 19, toate activitățile de pregătire pentru examenele naționale să fie continuate on line, exclusiv la Liceul cu Program Sportiv (unde învață elevul diagnosticat), în restul unităților de învățământ din rețeaua școlară a județului Iași, cursurile de pregătire urmând a se desfășura la școală, conform programărilor inițiale”, au spus reprezentanții ISJ Iași.

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv Iași, care au fost la pregătire în aceeași sală cu băiatul care a fost infectat cu COVID-19, nu vor fi testați deoarece se consideră că au fost respectat măsurile de protecție. Aceștia pot participa la Evaluarea Naţională, notează realitateadeiasi.net.

„În urma confimării cu noul coronavirus a unui elev de clasa a VIII-a de la un liceu din municipiul Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a apreciat ca fiind oportună propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi de a efectua sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacaulareat doar în varianta online.

Decizia a fost luată ca o măsură suplimentară de pregatire pentru buna desfăşurare a examenelor naţionale. La începutul acestei săptămâni, în unitatea de învăţământ au fost efectuate operaţiuni de igienizare, care vor fi reluate şi în perioada următoare în vederea pregătirii sălilor de curs.

Conform recomandărilor din Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, nu a fost necesară testarea elevilor prezenţi în aceeaşi sală de curs cu elevul confirmat cu noul coronavirus. Elevii menţionaţi pot participa la Evaluarea Naţională 2020 de săptămâna viitoare, pe 15 şi 17 iunie 2020“, aua adăugat reprezentanții ISJ Iași.

Lasa un comentariu