ACTIVITATE A POLIŢIŞTILOR IEŞENI, PENTRU PREVENIREA VIOLENŢEI DOMESTICE

ACTIVITATE A POLIŢIŞTILOR IEŞENI, PENTRU PREVENIREA VIOLENŢEI DOMESTICE! Ieri, 14 februarie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi, cu sprijinul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, împreună cu reprezentanţi ai Fundaţiei Centru de Mediere şi Securitate Comunitară Iaşi şi Fundaţiei Corona, au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, în zona centrală a municipiului Iaşi.

Au fost transmise informaţii utile cetăţenilor pentru prevenirea violenţei domestice, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia şi numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop – help line 0800500333, 0800800678 unde pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate.

ACTIVITATE A POLIŢIŞTILOR IEŞENI! Au fost distribuite 500 de pliante

De asemenea, cetăţenii au fost informaţi cu privire la situaţiile în care poate fi emis un ordin de protecţie provizoriu de către poliţişti sau un ordin de protecţie de către instanţă.

În cadrul activităţii, au fost distribuite 500 de pliante cu informaţii utile pentru prevenirea fenomenului de violenţă domestică.

Reamintim faptul că în anul 2021 au fost înregistrate 2.358 de fapte de violenţă domestică, ponderea fiind deţinută de lovire sau alte violenţe (1.439), abandonul de familie (260), infracţiuni prev. de legea pentru prevenirea şi combaterea violenței în familie – Legea nr. 217/2003 (339), ameninţarea (163), nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului (48), relele tratamente aplicate minorului (36). De asemenea, în urma intervenţiilor la cazuri de violenţă domestică, în anul 2021, poliţiştii au emis 527 de ordine de protecţie provizorii, faţă de tot atâţia agresori, pentru protecţia victimelor.

Citește și Dosar penal pentru o femeie care a spart un termometru cu mercur în locuință

Lasa un comentariu