Acțiunile de stârpirea căpușelor continuă în Municipiul Iași

Acțiunile de dezinsecție, larvicidare și aplicare a tratamentelor împotriva căpușelor continuă în Municipiul Iași.

Astfel, operațiuni de dezinsecție s-au realizat în zilele de 8 mai, 21 mai, 4 iunie, 25 iunie și 2 iulie, de larvicidare în zilele de 5 mai și 11 iunie, în timp ce tratamentele împotriva căpușelor au fost aplicate în datele de 5 mai și 11 iunie.

Au fost executate cinci treceri pentru suprafața de 4.866 de hectare pe întreg municipiul, urmând a fi executată încă o trecere pentru suprafața de 4.866 de hectare și două treceri pentru suprafața de 1048,12 hectare, reprezentând zonele Copou și Centru, treceri care se vor executa, în funcție de condițiile meteorologice, până la data de 15 iulie.

Astfel, s-a luat decizia ca dezinsecția pentru suprafața de 4.866 de hectare să fie făcută în data de 7 iulie, dacă vremea o va permite, iar celelalte două treceri pentru suprafața de 1.048,12 hectare să se realizeze în datele de 9 iulie și 14 iulie, dacă vor fi condiții meteorologice favorabile.

Zonele în care vor avea loc acțiuni de dezinsecție sunt Tudor Vladimirescu, Tătărași, Aviație, Centru, Moara de Vânt, Țicău – Sărărie, Alexandru Cel Bun, Dacia, Copou, Păcurari, Zona industrială, CUG, Frumoasa, Nicolina, Galata – Mircea Cel Bătrân, Cantemir – Socola, Bucium.

Prestatorul acestor servicii este asocierea SC Wasval SRL – SC Mior SRL – SC Expert 3D SRL. Pentru dezinsecție pe domeniul public produsul folosit este Cymina Plus, pentru larvicidare VectoBac, iar pentru tratamentul împotriva căpușelor Cymina Plus.

Lasa un comentariu