Accident pe Centură. Roata de rezervă din portbagaj l-a scăpat de la moarte

Un bărbat a scăpat ca prin urechile acului de la moarte pe când schimba o roată a maşinii. Fordul Focus condus de un şofer din Huşi, beat criţă, s-a înfipt în maşina sa fix în partea din stânga-spate, unde se aflase cu câteva secunde înainte. Accidentul a avut loc pe şoseaua de centură, pe vreme bună şi într-o zonă cu vizibilitate maximă.

În seara zilei de 9 august anul trecut, P.C. se deplasa între Uricani şi Ciurbeşti, împreună cu soţia sa şi cei trei copii minori. La un moment dat, în zona denumită popular Valea Cornet, cauciucul din stânga-spate a făcut pană. P.C. a oprit autoturismul pe acostament, aproape lipit de balustrada de protecţie, a aprins luminile de avarie şi a instalat la 30 de metri în spate un triunghi de semnalizare, scrie ziaruldeiasi.ro.

Apoi s-a deplasat spre portbagaj pentru a scoate roata de rezervă, moment în care, brusc, un autoturism s-a izbit de Volkswagen-ul său. Dacă impactul ar fi avut loc la câteva secunde distanţă, P.C. ar fi fost strivit între cele două automobile. Şoferul Ford-ului era vizibil într-o stare avansată de ebrietate, confuz şi dezorientat, având dificultăţi în a se exprima. La sosirea poliţiştilor, acesta a început să facă scandal, fiind necesară imobilizarea şi încătuşarea sa.

Ancheta avea să stabilească că Gabriel Ţucă băuse de dimineaţă, împreună cu doi prieteni, aceştia neputând preciza exact cantitatea de alcool consumată. După câteva ore bune de băut, cei trei au hotărât să se deplaseze spre domiciliu cu automobilul. De altfel, în automobil s-a mai găsit la anchetă un PET de bere aproape gol. Pe drum, prietenii lui Ţucă au adormit, fiind treziţi doar de impact.

După preluarea probelor biologice, poliţiştii au constatat că şoferul băut avea o alcoolemie de 3,29‰ în sânge. În primă instanţă, Ţucă a fost condamnat la 2 ani de închisoare în regim de detenţie şi i s-a interzis conducerea oricărui tip de vehicul motorizat timp de 3 ani după executarea pedepsei.

Apelul declarat de Ţucă a fost respins ieri ca nefondat, magistraţii Curţii de Apel menţinând pedeapsa dată la Judecătorie.

Lasa un comentariu