Abonamentele CTP Iași pentru elevi și studenți s-ar putea scumpi!

Compania de Transport Public (CTP) Iași au anunțat că vor aplica tarife mai mari în cazul studenților și elevilor care au domiciliul sau reședința în zona 2, adică cea aflată în afara limitei administrative a Municipiului Iași.

În acest sens, se lucrează la un proiect de hotărâre care urmează să fie aprobat de consilierii locali.

Astfel, abonamentul lunar valabil pentru două zone va avea un tarif redus de 70 de lei, față de 55,00 lei cât este în prezent. Mai mult, abonamentul pentru cele două zone, pentru 7 zile, va costa 20 de lei, față de prețul actual de 15 lei.

În momentul de față, în categoria tichetelor de călătorie cu preț redus se regăsesc abonamentul unic pe două zone pentru 30 de zile – 55 lei, precum și abonamentul unic pentru două zone pe șapte zile – tarif 15 lei.

„Beneficiarii acestor reduceri sunt elevii din învățământul obligatoriu, profesional și liceal de stat, particular autorizat/acreditat, pe tot parcursul anului calendaristic, precum și studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, pe timpul anului universitar“, susțin reprezentanții primăriei.

Până în momentul de față, comunele din zona 2 nu au emis hotărâri prin care să susțină diferențele de tarif. În momentul în care aceste hotărâri vor fi adoptate, abonamentele CTP vor reveni la valoarea actuală.

Lasa un comentariu