A murit unul dintre cei mai mari bass-iști din România: ieșeanul Laur Fratostiteanu (Titan)

Unul dintre cei mai cunoscuți bass-iști din România a căzut victimă noului virus COVID. A făcut parte din formați locală Titan și era iubit mai ales de publicul rock. Moartea lui a afost anunțată pe rețelele de socializare de medicul Lucian Burlea.

”În dimineața asta, mi-a murit un prieten vechi și foarte drag. Laur Fratostiteanu, medic stomatolog și unul dintre cei mai mari bass-iști din România, înainte de ’89, chiar și după, un mare jazzman și unul dintre cei mai frumoși oameni, atât fizic, cât și caracterial, pe care i-am cunoscut în întreaga mea existență. Era frumos ca un actor și era bun, ca o rudă directă de-a lui Dumnezeu. Avea o lumină în privire și o căldură în zâmbet, cu totul și cu totul speciale. Cred că era mai mare decât mine, cu circa 3-4 ani.

A fost bass-istul trupei Titan, din Iași, o trupa la vremea respectivă, avangardistă, cu intrumentiști foarte buni și care au avut un impact real puternic, pentru noi, cei care atunci iubeam muzica rock.
Din nefericire, și-mi pare rău că spun asta, aici, a fost un mare antivaccinist. Covid l-a lovit năprasni”, a scris Lucian Burlea.

Acordurile de chitară ale lui Laur Fratostiteanu  Iasi Guitar Festival 2014, în materialul video de mai jos:

Lasa un comentariu