A încercat vigilența polițiștilor de frontieră, modificând  valabilitatea termenului ITP

A încercat vigilența polițiștilor de frontieră, modificând  valabilitatea termenului ITP!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Trecerii Frontierei Oancea au depistat la controlul de frontieră un bărbat care a prezentat pentru autoturismul pe care îl conducea un certificat de înmatriculare ale cărui mențiuni privind termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice s-au dovedit a fi falsificate.

În data de 19 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere Oancea  – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în vârstă de 46 de ani, care conducea un microbuz, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că pe talonul de înmatriculare românesc, la rubrica ce atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, se observau urme de modificare. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea termenului de valabilitate al inspecției tehnice periodice, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, care au confirmat că termenul de valabilitate a fost falsificat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, fapte prevăzute și sancționate de art. 320 și art. 323 din Codu Penal.

leave a reply