A început cea de-a doua ediţie a Festivalului Jazz City

Municipiul Iaşi este, începând de ieri, timp de trei zile, gazda Festivalului Jazz City, un eveniment care îşi propune să aducă în atenţia publicului 16 artişti din ţară şi străinătate.

Jazz City este la a doua ediţie când se organizează. Ne-am dorit foarte mult să facem un festival de muzică jazz deoarece nu a mai fost un astfel de eveniment de mulţi ani în Iaşi. Anul acesta ne-am bucurat să vedem mici evenimente de jazz. Aşa a venit ideea de festival de jazz, Jazz City. Aducem atât artişti locali deoarece avem foarte mulţi artişti de jazz care cresc şi educă publicul, dar şi artişti mari de jazz.

Pe durata a trei zile, de pe 1 pe 3 iulie, vom avea în total 16 artişti pe două scene din parcurile de pe Copou. Opt dintre ei vor cânta pe scena din Parcul Copou. Tot aici vor fi şi 4-5 elevi care se află la debutul lor în carieră sau care descoperă muzica jazz. În Parcul Expoziţiei vom avea opt artişti mai mari însoţiţi de elevi de jazz aflaţi la început de carieră’, a declarat Claudia Rusu, marketing manager al evenimentului.

Vezi programul AICI

Potrivit sursei citate, pentru scena de la Turnul de Paraşutism biletul costă 35 de lei dacă e cumpărat până la ora 15,00 al fiecărei zile, şi 70 de lei dacă e cumpărat după această oră. Abonamentul pentru toate cele trei zile s-a putut achiziţiona până vineri contra sumei de 160 de lei.

În Parcul Expoziţiei accesul este gratuit deoarece organizatorii îşi doresc să atragă cât mai multe persoane la acest gen muzical.

Sperăm ca după acest festival să fie mai mulţi ascultători de jazz. Evenimentul are o interacţiune foarte bună atât pe platformele de social media cât şi în publicul din Iaşi. Anul trecut a fost întâmpinat cu scepticism, dar după ce au văzut oamenii ce se întâmplă, ce înseamnă, care este atmosfera unui festival de jazz, am avut o solicitare foarte mare’, a spus Claudia Rusu. 

Lasa un comentariu