A fost finalizată licitația pentru execuţia lucrărilor de modernizare a mai multor străzi din Iași

Municipalitatea ieşeană a finalizat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare pentru un nou pachet de străzi importante: strada Viticultori, strada I. I. Mironescu, strada Luca Arbore, strada Roşcani, strada Ţicăul de Jos, strada Timpului, strada Șt. O. Iosif şi str. Dochia, acestora alăturându-li-se şi supralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu.

Deschiderea ofertelor în cadrul acestei licitații, care a avut o valoare maximă de 19.261.531,75 lei, a avut loc pe 10 octombrie. Procedura de achiziție publică a atras ofertele a patru firme sau asocieri: asocierea SC Alpenside SRL – SC Concret Drum SRL, SC Conest SA, SC Geiger Transilvania SRL și asocierea SC Con Ted Company SRL – SC Transmir SRL – SC Construcții Gabap SRL.

După finalizarea evaluărilor tehnică și financiară, câștigătoare a procedurii de achiziție publică a fost desemnată asocierea SC Alpenside SRL – SC Concret Drum SRL, cu care primarul Mihai Chirica a semnat și contractul, contra unei sume de 17.488.376,04 lei, fără TVA (20.811.167,49 lei, cu TVA).

Modernizarea acestor artere de circulaţie face parte din obiectivul mai amplu al reabilitării infrastructurii rutiere în cartierele Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu şi Ţicău. Contractul presupune realizarea de lucrări pe o lungime totală de străzi de 6.982 de metri, cu o durată de execuţie care variază între opt şi 14 luni.

leave a reply