A fost depistat un simptom „foarte ciudat” al variantei Omicron. Ce spun experții despre acest semn al bolii

Un expert a identificat un simptom nou, dar ciudat, al variantei Omicron, tulpina care a luat amploare în întreagă lume, potrivit Deseret News.

Dr. John Torres, corespondent medical principal al NBC News, a declarat în cadrul emisiunii “Today” că unul dintre cele mai comune simptome ale COVID-19 – pierderea gustului și a mirosului – nu a fost frecvent în rândul pacienților cu varianta Omicron.

Cu toate acestea, “oamenii raportează transpirații nocturne, care este un simptom foarte ciudat pe care spun că îl au”, a declarat Torres pentru emisiunea “Today”.

Transpirațiile nocturne au devenit unul dintre simptomele comune ale variantei Omicron, alături de durerile musculare, oboseala și durerile în gât, scrie Deseret News.

Torres a spus că ar trebui să presupuneți că aveți COVID-19 dacă începeți să vă simțiți rău, indiferent de simptomele pe care le simțiți.

Deci, dacă începeți să vă simțiți rău, în esență, trebuie să presupuneți că este COVID-19, dacă nu se dovedește contrariul. Și prin asta vreau să spun să te asiguri că te izolezi (și) să faci un test pentru a te asigura că nu este COVID”, a spus medicul.

Observați că există o mulțime de suprapuneri în aceste simptome și de aceea poate fi atât de greu să faci diferența între toate acestea. Dar există câteva diferențe”, a adăugat Torres.

Simptomele date de Omicron, mai slabe în comparație cu tulpinile COVID-19 anterioare

Dr. Amir Khan, un medic din cadrul Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, a declarat pentru ziarul britanic The Sun că transpirațiile nocturne au devenit un simptom COVID-19 și pentru varianta Omicron.

Khan a spus că transpirațiile nocturne sunt “acel gen de transpirații nocturne în care s-ar putea să trebuiască să te ridici și să îți schimbi hainele”.

Dr. Angelique Coetzee, medicul sud-african care a tras un semnal de alarmă cu privire la varianta Omicron a coronavirusului, a declarat la începutul valului variantei Omicron că simptomele sunt din nou adesea “foarte, foarte ușoare” în comparație cu tulpinile COVID-19 anterioare, potrivit Al Jazeera.

Lasa un comentariu