73 tone de deșeuri oprite la graniţă de poliţiştii de frontieră

73 tone deșeuri din aluminiu sau polistiren au fost descoperite de poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu, pentru care nu au putut fi prezentate documente de transfer sau nu au fost declarate autorităţilor.

În ziua de 21.05.2021, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean român în vârstă de 43 de ani. Șoferul transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu. Pentru întreaga încărcătură transportată, șoferul român a prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu era completă.

Alte deșeuri oprite la graniţă de poliţiştii de frontieră

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, poliţiştii au efectuat controlul specific asupra unui ansamblu rutier, pe sensul de intrare în ţară, din R. Moldova, condus de către un cetățean moldovean. Șoferul transporta conform documentelor, deșeuri din aluminiu şi accesorii de motoare auto.

Şi în acest caz, polițiștii au solicitat sprijinul reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu deoarece cele 20 tone de kilograme deșeuri din aluminiu, prezenta contaminări şi urme de uleiuri uzate.

În urma verificărilor efectuate, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză.

Alte două containere cu deșeuri identificate la vamă

Tot în cursul săptămânii trecute, în data de 18 mai, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au identificat două containere pentru care s-a stabilit faptul că datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale nu corespund cu realitatea.

Mărfurile constau în deşeuri, polistiren sub formă de fulgi, în cantitate de aproximativ 40 de tone, care au fost returnate firmei pentru încălcarea prevederilor legale.

Lasa un comentariu