30 de români au încercat să intre în Franţa cu teste COVID PCR false

30 de pasageri dintr-un autocar care veneau din România au încercat să intre în Franţa cu teste COVID PCR false. Cei doi şoferi prezenţi la bordul autocarului au fost arestaţi şi pasagerii întorşi din drum.

Autocarul a fost oprit în zona autostrăzii Perthus, unde autorităţile franceze au sporit controalele în ultimele zile. Patrulele au oprit autocarul care intra pe teritoriul Franţei şi au controlat documentele de transport, actele de identitate ale pasagerilor şi testele COVID cu rezultate negative, indispensabile intrării în această ţară. Au constatat cu stupoare că la bordul vehiculului se aflau 30 de români cu teste COVID de tip PCR falsificate.

Şoferii au fost arestaţi în vederea audierii, iar cei 30 de pasageri au fost întorşi din drum.

Toate persoanele în vârstă de peste 11 ani care sosesc în Franţa din ţările spaţiului european au obligaţia de a prezenta companiei de transport şi autorităţilor care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării. Măsura se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, maritimă, rutieră şi feroviară, scrie rador.

Lasa un comentariu