30 de milioane de lei vor fi investiți în dotarea cu aparatură a blocului operator de la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași

Investiție de 30 de milioane de lei la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași pentru dotarea la cele mai înalte standarde a Blocului Operator.

Cel mai mare spital de profil din Moldova achiziționează instrumente și aparatură medicală necesare sălilor de operație din unitate. Procedura de licitație se derulează în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
”Instrumentele și dispozitivele medicale sunt de complexitate foarte ridicată din punct de vedere tehnic și funcțional și, în consecință, valoarea acestora este și ea semnificativă. Corelarea cu celelate dotări existente în spital, tot de înaltă clasă, corespunde unor nevoi obiective care sunt întru totul în beneficiul pacientului”, a spus dr. Lucian Eva, directorul Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Valoarea totală estimată a întregii aparaturi este de 29.834.240 lei.

”Performanță în medicină se face doar cu dotări la cel mai înalt nivel. La Spitalul de Neurochirurgie avem profesioniști de înaltă clasă, cu rezultate pe măsură, de aceea, este nevoie de investiții importante pentru ca în final, pacientul să beneficieze de cel mai bun tratament. Consiliul Județean continuă să susțină financiar orice propunere de a investi în folosul bolnavilor”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Licitația pentru aparatură se va desfășura pe patru loturi:
Lotul 1, cu o valoarea estimată la 7.568.000 lei -sisteme avansate de integrare intraoperatorie- presupune cumpărarea unui sistem integrare imagistică sală, a unui sistem de neuronavigație avansat, inclusiv microscop operator și un sistem de neuromonitorizare intraoperatorie

Lotul 2 – dispozitive medicale sală de operații neurochirurgie, valoarea estimată, fără TVA, este de 8.208.440 lei.

Lotul 3 – mobilier sală de operații neurochirurgie- valoarea estimată, fără TVA 231.800 de lei.

Lotul 4- echipamente medicale sală de operații neurochirurgie, valoarea estimată, fără TVA, 13.826.000, presupune achiziția de mese de operație radiotransparente, electro-mecanice cu accesorii de chirurgie generală, lămpi scialitice gama high.

Data limită de depunere a ofertelor este 11 noiembrie 2019, ora 15:00.

Lasa un comentariu