25 de copii testati pozitiv COVID-19 sunt internati la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași

Dr. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, a prezentat situatia cazurilor de COVID-19 pentru copiii care au necesitat spitalizare. La unitatea medicală ieșeană se internează minorii din toată regiunea Nord-Est.

„Pe ATI avem patru pacienți, iar în zona roșie 27. Astăzi se externează șapte copii. Peste 60 % dintre pacienți sunt cu vârsta sub 3 ani. Este o incidență crescută asupra copilului mic și foarte mic, sperăm să fie o evoluție favorabilă și pe viitor. Să nu trebuiască să extindem zona roșie, dar dacă va fi nevoie o vom face. Noi primim din toată Moldov, suntem spitalul cu cea mai înaltă competență în tratarea pacientului pediatric și în cazul pozitiv Covid se menține aceiași situație.

Avem pacienți din Neamț, Suceava, Bacău, toată regiunea Moldovei, sunt pacienți critici care vin. Incidența a crescut odată cu transmiterea comunitară, dacă a crescut incidența la adulți, crește și incidența în cazul copiilor. Ceea ce este diferit în acest val este incidența mai mare a sugarului și a pacientului sub trei ani”, a declarat managerul Spitalului „Sf. Maria” Iași, Alina Belu.

Lasa un comentariu