16 cadre medicale din Iași au plecat să dea o mână de ajutor pentru sănătatea sucevenilor

La solicitarea Spitalului Municipal din Rădăuți, 16 cadre medicale ieșene au plecat să dea o mână de ajutor pentru sănătatea sucevenilor.

„Spitalul din Rădăuți ne cere specialiști în aproape toate domeniile: pediatri, pneumologi, epidemiologi, obstetricieni, ginecologi, radiologi și urgentiști, în special pentru acoperirea gărzilor. Am transmis deja adresa primită către toate spitalele din subordine și am discutat telefonic cu managerii acestora. Vom pune la dispoziția Spitalului din Rădăuți tot personalul medical pe care îl putem detașa, în regim de urgență”, a declarat președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

„Au plecat opt medici, opt asistenți și infirmieri din UPU SMURD Iași. Aceștia au suportul asistenților și infiermierilor de la Spitalul din Fălticeni și asistenți din cabinetele de medicină școlară care sunt în subordinea Direcției de Sănătate Publică Suceava”, spune Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Solicitarea conducerii Spitalului Municipal Rădăuți a venit în contextul în care oficialii Ministerului Sănătății au anunțat că pacienții internați la Spitalul Județean Suceava vor fi relocați către alte spitale din județ sau către unități medicale din județele învecinate. Președintele Consiliului Județean Iași a precizat că în aceste momente deciziile trebuie cântărite cu atenție, pentru a limita răspândirea virusului și a nu pune în pericol siguranța cadrelor medicale.

Lasa un comentariu