12 doze de vaccin Johnson&Johnson au dispărut peste noapte într-un centru de vaccinare din Botoșani

La mijlocul lunii decembrie de către personalul medical dintr-un centru de vaccinare din Botoşani că două fiole de vaccin – 12 doze – de la Johnson&Johnson au dispărut peste noapte.

Anchetatorii nu au oferit oficial mai multe informaţii cu privire la incident, însă potrivit unor surse din cadrul anchetei, lipsa dozele ar fi fost semnalată la centrul de vaccinare de la Colegiul „Gheorghe Asachi”

Procurorii botoşăneni au deschis un dosar penal pe faptă, însă deocamdată nu este menţionată nicio persoană în cadrul anchetei.

„În acest moment există o sesizare cu privire la dispariţia, dintr-un centru de vaccinare de pe raza municipiului Botoşani, a unui anumit număr de doze de vaccin. Cu privire la această sesizare se efectuează cercetări in rem”, a precizat Valeriu Chihaia, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Cazul a ajuns şi în atenţia DSP, care însă aşteaptă ancheta procurorilor, informarea venind pe căi oficiale de la Parchet.

„S-a primit o sesizare cu privire la faptul că dintr-un centru de vaccinare lipsesc câteva doze de vaccin. În momentul de faţă se desfăşoară o anchetă şi ulterior vom comunica şi noi concluziile acesteia”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al DSP Botoşani.

Sursa: Monitorul de Botoșani

Citește și Peste 500 de amenzi, în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei de COVID-19

Lasa un comentariu