1.500 de persoane au comemorat victimele de la Colectiv printr-un mars

Peste 1.500 de oameni s-au adunat în parcul din Piața Unirii, la patru ani de la tragedia care s-a petrecut în Clubul Colectiv, unde 64 de oameni au murit și alți 146 au fost răniți. Manifestanții au venit cu flori albe și lumânări pentru a parcurge traseul din Piața Unirii până la Clubul Colectiv. Între participanți au fost și tineri care au supraviețuit incendiului.

Oamenii au pornit în marș pe traseul: Piaţa Unirii – Splaiul Unirii – Strada Bucur – Parcul Bucur. Pe o pancartă de mari dimensiuni purtată de oameni scria: „#COLECTIV”, „Capul lui Arafat vrem!” şi „Arafat – demisia”. 

Un alt text de pe aceeaşi pancartă reproducea o declaraţie a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, din 2018: „Putem demonstra orice secundă că intervenţia de la Colectiv era în parametri. Chiar peste parametrii care ar fi putut să facă alte ţări din jurul nostru”.

Cei care participă la marș spun că și-au pierdut încredere în statul român.

Numele victimelor au fost scrise pe o pânză albă.

Sute de persoane s-au adunat apoi în Piaţa Bucur pentru a comemora victimele incendiului din clubul Colectiv, după marşul început în Parcul Unirii. Oamenii au păstrat un moment de reculegere şi au aprins lumânări la monumentul ridicat în memoria victimelor.

sursa: digi24.ro

Lasa un comentariu