Video Info

Compania ieșeană RomSoft, selectată pentru a dezvolta cea mai performantă aplicație de telemedicină de urgență din România

 

Echipa condusă de Lucian Niță a participat la dezvoltarea celei mai performante aplicații românești de telemedicină de urgență. Proiectul, numit eTeledoc, a fost dezvoltat pentru o firmă privată din România în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie.

Compania ieșeană RomSoft a participat la dezvoltarea celei mai performante aplicații românești de telemedicină de urgență. Clientul pentru care a fost dezvoltată platforma numită eTeledoc este din România și vine din zona privată, iar proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Lucian Niță, coordonator departament de cercetare dezvoltare al RomSoft:

„RomSoft este partenerul principal din echipa tehnică care a implementat acest proiect. Aplicația rulează în cloud pe internet, pacientul deschide aplicația, are un buton cu care sună medicul și atunci automat intră în legătură cu medicul care este de garda în acel moment. Legătura este audio-video în sensul că atât pacientul, cât și medicul, se pot vedea reciproc, medicul poate analiza starea pacientului, poate suna la salvare și să direcționeze salvarea dacă pacientul are o urgență și nu poate fi coerent pentru a chema el salvarea și medicul îi acordă acea consultație de urgența.”

Apărută pe piață în toamna acestui an, aplicația s-a bucurat de succes încă din primele zile

Lucian Niță, coordonator departament de cercetare dezvoltare al RomSoft:

”Imediat cum i-am dat drumul pe piață au fost pacienți care și-au facut abonament și care au utilizat aplicația. Cred căera așteptată în piață pentru că sunt foarte mulți oameni, mămici, copii care au părinți bătrâni si care au nevoie de asistență de urgență. Nu pot suna tot timpul la salvare pentru că nu știi dacă într-adevăr problema este de salvare și atunci suni prin această aplicație, iei legătura cu medicul specialist care poate să ia cele mai bune decizii în acest context.”

Compania ieșeană RomSoft a fost înființată în 2001, fiind una din primele firme de IT din Iași, iar astăzi angajează peste 100 de specialiști, având clienți business în special în Europa de Vest și Statele Unite, dar și o participare susținută în proiecte de cercetare finanțate de Uniunea Europeană.

Pentru RomSoft, colaborarea în exclusivitate cu un client privat din România marchează o premieră și, cu siguranță, expertiza acumulată în domenii precum eHealth și telemedicină în ultimii 20 de ani a   contat foarte mult  în selecția companiei pentru dezvoltarea părții de software a eTeledoc.