Vize false obținute cu 1.500 de dolari

Polițiștii Frontierei Stânca din județul Botoșani au identificat trei cetățeni străini, pasageri într-un autocar, care aveau vize false obținute în mod ilegal cu suma de 1.500 de dolari.

Sâmbătă, 6 noiembrie, în jurul orei 18.30, o familie formată din trei persoane s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei. Unul dintre membrii familiei avea cetățenie Tajikistan, iar celelalte două cetăţenie Kazahstan. Aceștia erau pasageri într-un autocar ce se îndrepta spre Cehia.

Cele trei persoane le-au prezentat polițiștilor, pentru control, pașapoarte ce conțineau vize Schengen, emise de Franța. Acestea au ridicat suspiciuni, iar autoritățile au efectuat verificări suplimentare. În urma acestora, s-a constatat că documentele sunt false.

Cei în cauză le-au declarat polițiștilor că au cumpărat cele trei vize în Moscova, contra sumei de 1500 de dolari, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Sursa: Stiri Botoșani

Citește și Adeverință de vaccinare împotriva Covid-19 falsă, descoperită la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați Rutier efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals.

În data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  pasager într-un autoturism, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 53 de ani.

Lasa un comentariu