VIDEO. Srilankezi din Botoșani depistați cu coronavirus. Ce a urmat este incredibil

Mai mulți srilankezi care lucrau la o fabrică din Botoșani au fost depistați cu Covid-19. Patronul a închis unitatea și i-a concediat pe toți cei peste 40 de asiatici, pe care i-a urcat apoi într-un autocar, pentru a-i trimite înapoi în Asia.

Scandal monstru la o fabrică de confecții din Botoșani, după ce 5 din cei 42 de angajați srilankezi au fost depistați cu coronavirus, scrie Monitorul de Botoșani.

Primul caz a fost înregistrat pe 25 aprilie, moment în care autoritățile au dispus izolarea a unui număr de șapte contacți ai bolnavului, într-un spațiu pus la îndemână de angajator.

Ulterior, pentru că au mai fost depistate câteva cazuri, patronul italian al GT Company nu a mai așteptat urmarea procedurilor de carantină și a decis închiderea fabricii, concedierea tuturor srilankezilor și a încercat să-i trimită pe toți acasă, înapoi în Asia.

I-a urcat pe toți, inclusiv pe cei aflați în izolare, într-un autocar, după momente extrem de tensionate, în care a fost nevoie inclusiv de bodyguarzi pentru a-i ține sub control pe srilankezii disperați.

Autocarul, întors din drum și srilankezii plasați în carantină

Într-o înregistare video se vede cum reprezentanții companiei strigă la srilankezi, îi anunță că au fost toți concediați și să se urce în autocar, pentru că sunt trimiși acasă.

Pentru a se feri de autorități, patronii italieni au organizat transportul în noaptea de 2 spre 3 mai, dar Prefectura a aflat și a alertat forțele de ordine.

„Autocarul a fost oprit în oraşul Roman, fiind întors la Botoşani, iar toţi cei 43 de ocupanţi ai autocarului plasaţi în carantină într-unul din spaţiile amenajate din Botoşani”, a declarat medicul Delia Monica Adăscăliţei, directorul interimar al DSP Botoşani, pentru sursa citată.

După ce s-au întors la Botoșani, autoritățile au confirmat că alți patru srilankezi sunt infectați cu coronavirus, aceștia fiind internați alături de conaționalul lor, după cum a anunțat duminică DSP Botoșani.

leave a reply