VIDEO. A fost întronizat noul arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic

Noul arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic, a transmis credincioşilor şi preoţilor, duminică, după slujba de întronizare de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, că ”aranjamentele nu merg” şi că va dovedi seriozitate în decizii şi bună credinţă.

”Dincolo de temerile pe care le-aţi avut şi probabil le aveţi, veţi găsi în persoana mea un episcop cu care veţi putea lucra, respectând întru totul canoanele Sfinţilor Părinţi, legiuirile Bisericii. Aranjamentele nu merg. Totodată, vă asigur de seriozitate, promptitudine în decizie, de respect, evlavie şi bună cuviinţă şi aştept de la lucrătorii din ogorul Domnului răspuns la toate acestea prin oglinda sufletului. Faptele vor prima”, a spus ÎPS Calinic.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a adăugat că îşi va prezenta priorităţile ”după o analiză pertinentă a stării de fapt” şi a dat asigurări că este deschis la nou, dacă nu este ”lezată” mântuirea credincioşilor, notează agerpres.ro.

„Aţi aşteptat probabil să mă prindeţi în cuvânt, dar după cuvântul Mântuitorului dat apostolilor, am prudenţă (…). Dincolo de prezicerile unora din campania electorală, sunt deschis la nou numai dacă acel nou nu lezează mântuirea credincioşilor. Şi plec la drum având încrustată în suflet deviza Patriarhului Nicodim – ‘Nimic pentru mine, totul pentru Biserică’, dar şi cuvintele istoricului literar Constantin Loghin – ‘Numai atunci când cu toţii ne vom simţi trup din trupul Bucovinei, durere din durerea ei, suflet din sufletul ei, suferinţă din suferinţa ei, numai atunci ne vom arăta vrednici de Bucovina'”, a transmis înaltul ierarh.

ÎPS Calinic a ţinut, de asemenea, să mulţumească presei, solicitând în acelaşi timp reprezentanţilor acesteia „să ne critice mai puţin, dar să ne ajute mai mult, pentru că şi ei slujesc interesele acestui popor”.

El a fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în şedinţa din 21 iulie 2020 a Sfântului Sinod al BOR.

Lasa un comentariu