Padurarii din Vaslui vor avea arme

Pădurarii din Vaslui vor fi în curând înarmaţi pentru a se putea apăra de eventualele agresiuni ale hoţilor de lemne.

Cei 133 pădurari din judeţul Vaslui vor fi dotaţi cu arme letale. Direcţia Silvică se află în prezent în plină procedură de achiziţionare a pistoalelor cu glonţ. Măsură s-a impus ca urmare a cazurilor grave în care victime au fost pădurarii, iar agresorii, hoţii de lemne.

Cătălin Idriceanu, directorul Direcţiei Silvice Vaslui: Suntem permanent expuşi şi e normal să găsim o soluţie. Trebuie să apăram integritatea colegilor noştri. Suntem aproape de finalizarea acestei acţiuni. Este un pas absolut obligatoriu, în baza legii prin care noi putem achiziţiona armament.

La nivelul judeţului Vaslui, Direcţia Silvică a reuşit să preia în ultimii doi ani în administrare nu mai puţin de 10.000 de hectare de pădure lăsată până atunci fără pază.

Cătălin Idriceanu: Cetăţenii beneficiază de paza gratuită. Vorbim de 10.000 de hectare preluate în baza articolului 16 din Codul Silvic. Pe lângă cele zece mii de hectare preluate în pază, noi avem aproximativ 11.000 de hectare de pădure pe bază de contract; suprafeţele de până în 30 de hectare beneficiază de un ajutor de minimis, peste 30 e contra cost.

Padurarii din Vaslui vor avea arme pentru a se putea apăra de eventualele agresiuni ale hoţilor de lemne.

sursa:radioiasi.ro

Lasa un comentariu