În judeţul Vaslui se ating recorduri absolute de cazuri COVID-19 diagnosticate

Cu peste 15.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate ieri, rata incidenţei a trecut de 3 la mie în toate judeţele României. Nivelul cel mai ridicat este în Ilfov, aproape 16,5 la mie, şi în Capitală, peste 16. De altfel, cele mai multe cazuri noi au fost ieri şi în Bucureşti, mai bine de 3.000, în linia ultimelor zile, dar s-au înregistrat multe îmbolnăviri şi în Prahova, aproape 950, sau în Iaşi, peste 660.

În multe judeţe se ating în această perioadă recorduri absolute de cazuri diagnosticate, aşa cum se întâmplă şi în judeţul Vaslui, după cum relatează Alina Darie.

În ultimele 14 zile s-au constatat creşteri importante ale numărului de îmbolnăviri în Vaslui şi Huşi.

Primarul municipiului Huşi, Ioan Ciupilan: Cu cât ne vom vaccina mai mulţi, cu atât gradul de infectare va fi mai mic. Să lăsăm acele temeri, uitaţi-vă şi dvs câte e de dur când vezi un copil de trei luni de zile în reanimare.

Pe fondul acestui val de îmbolnăviri, mulţi cetăţeni s-au decis să se vaccineze.

Mircea Gologan, subprefectul judeţului Vaslui: Sper ca toată lumea să înţeleagă că mesajele oficiale sunt cele corecte şi ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a vedea acele mesaje care pun sub semnul întrebării vaccinul, din diverse motive, fără a demonstra.

În prezent, în judeţul Vaslui 12 localităţi, inclusiv municipiul Bârlad, au o rată de infectare între 6 şi 11 la mia de locuitori, iar autorităţile au luat măsuri suplimentare, precum purtarea măştii în toate spaţiile deschise. Circulaţia a fost restricţionată pe timpul nopţii.

Lasa un comentariu