Fostul episcop de Huși, Corneliu Onilă, nu poate șterge imaginile compromițătoare de pe internet. Magistrații Tribunalului București le-au dat dreptate jurnaliștilor

Episcopul ortodox retras Corneliu Onilă a încercat să îi oblige pe jurnaliștii care au publicat imagini compromițătoare cu el să le șteargă de pe internet. Însă nu a reușit.

Pe 29 iunie, judecătorii Tribunalului București, nu doar că i-au respins pe fond fostului ierarh cererea prin care solicita ca jurnaliștii de la „safielumina” să șteargă toate articolele și imaginile compromițătoare care îl vizează, dar l-au mai obligat și la plata a 7.422 lei, cheltuieli de judecată, scrie vremeanoua.ro. Instanța Tribunalului București a considerat cererea reclamantului Onilă drept „neîntemeiată”.

Decizia intanței poate fi atacată cu apel în 30 de zile.

Recent, avocata episcopului retras al Hușilor a solicitat în mod oficial ca numele, imaginea și alte date personale ale clientului său să nu mai fie folosite în articolele din mass-media, argumentând că acesta a devenit o „persoană fizică” și are „dreptul de a fi uitat”, așa cum prevede o normă europeană, scrie ziare.com.

Corneliu Onilă dorea ca jurnaliștii să șteargă pentru totdeauna toate articolele și imaginile care au uluit în 2017 o țară întreagă.

Susținătorii fostului episcop sunt convinși că acesta e nevinovat și va ieși victorios.

Însă, toate aspectele controversate, încă prezente în spațiul public, inclusiv prin instanțele de judecată, vizează exclusiv fapte petrecute în perioada în care Cornel Onilă deținea o funcție foarte importantă în B.O.R, conducând Episcopia istorică a Hușilor.

Dacă nu ar fi fost în această poziție-cheie, cel mai probabil, totul s-ar fi uitat mult mai repede.

Lasa un comentariu