Ajutoare pentru apicultori pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile

144 de cereri de  ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol.


Până la data de 03.10.2019 inclusiv, la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Vaslui au fost primite şi înregistrate un număr total de 144 cereri de înscriere în Registrul judeţean de evidenţă a beneficiarilor de sprijin financiar prevăzut de schema de ajutor de minimis, reprezentând persoane fizice care deţin atestat de producător, persoane fizice autorizate şi întreprinderi individuale, pentru un număr total de 15.547 familii de albine înregistrate pe raza judeţului Vaslui.

Pentru obţinerea sprijinului, solicitanţii au obligaţia să depună la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Vaslui documente însoţitoare până la data de 31 octombrie 2019.

Valoarea sprijinului financiar acordat este de 20 lei / familia de albine.

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar, solicitanţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să aibă familii de albine înscrise în baza de date naţională apicolă la data 1 martie 2019, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor şi stupilor, gestionat de Agenţia Naţională pentru Zootehnie ,, Prof. Dr. G.K. Constantinescu” – Oficiul judeţean de zootehnie Vaslui și să deţină familii de albine înregistrate / autorizate la Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui.

sursa: radioiasi.ro

Lasa un comentariu